• 9 Αυγούστου 2016

Η επίθεση με μολότωφ στη Μονή Πετράκη αποτελεί μία εξαιρετικά τραγική και επικίνδυνη εξέλιξη στο πεδίο της παντελούς έλλειψης ασφάλειας και της ανεξέλεγκτης ασυδοσίας αναρχικών, δήθεν αλληλέγγυων, δήθεν επαναστατών και εσχάτως τιμητών τρομοκρατών και εγκληματιών.

Για δεκαετίες η κοινωνία μας ανέχθηκε ένα περίεργο μόρφωμα ανομίας το οποίο ισσοπέδωνε έννοιες όπως η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, η δημοκρατική έκφραση και ανοχή τις όποιας άλλης γνώμης αλλά ακόμη και αυτή την ίδια την ‪#‎Δημοκρατία.

Είδαμε και ανεχτήκαμε να μετατρέπονται τα σχολεία και τα πανεπιστήμια μας από φυτώρια του αύριο μίας χώρας με προοπτικές και όνειρα, σε εργαστήρια κομματικών στρατών και φοβισμένων ψηφοφόρων οπαδών της μετριότητας και διχαστικών γραμμών μίας άλλης εποχής.

Είδαμε και ανεχτήκαμε να καίγονται περιουσίες απλών πολιτών, καταστήματα και επιχειρήσεις, να βεβηλώνονται πολιτιστικά μνημεία και θυσαυροί που δεν ανήκουν σε εμάς – και σίγουρα όχι σε αυτούς – αλλά ανήκουν σε όλους μας και κυρίως στα παιδιά μας.

Είδαμε και ανεχτήκαμε να μετατρέπεται η αστυνομία σε παθητικούς παρατηρητές της ανομίας όπου αντί να εφαρμόζουν τους νόμους και το σύνταγμα όλων μας μας να αποτελούν βραχίωνα της όποιας πολιτικής ηγεσίας είτε αυτή αντανακλά την ανικανότητα ή την ατολμία, είτε την εξπηρέτηση στρεβλών και αρρωστημένων κομματικών συμφερόντων ή ιδεοληψιών.

Πάνω από όλα όμως είδαμε εμάς τους ίδιους να ξεχνάμε την υποχρέωση που έχουμε ως πολίτες, να δεχόμαστε τα πάντα, και να γκρινιάζουμε αντί να αντιδρούμε.

Όποια και να είναι η σχέση τους καθενός με την θρησκεία, η πρόσφατη βεβήλωση της θείας λειτουργίας σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης όπως και η επίθεση στη Μονή Πετράκη αποτελούν δραματικό ολίσθημα για την κοινωνίας μας.

Η επισήμανση όμως της Κυβέρνησης ότι “τέτοιες ενέργειες οδηγούν σε περαιτέρω όξυνση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας” δείχνει την απόλυτη προσύλωση του κ. Τσίπρα και της παρέας του σε ιδεοληψίες και εμμονές που διχάζουν και βυθίζουν τη χώρα μας.

Η χώρα μας, εμείς οι ίδιοι και κυρίως τα παιδιά μας αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο … όποια και να είναι τα λάθη μας, όποιες και να ήταν οι επιλογές μας … είμαστε καλύτεροι από τον κ. Τσίπρα, τον κ. Φίλη, τον κ. Κυρίτση, τον κ. Καμμένο, τον κ. Σκουρλέτη, τον κ. Δρίτσα, την κα. Τασία, τον κ. Μπαλτά, τον κ. Καρανίκα και όλους όσους επιλέγουν να καταστρέψουν όσα δεν φτάνουν, όσα δεν καταλαβαίνουν, όσα τους φοβίζουν.

Αφήστε μια απάντηση